Belangrijk nieuws:

Nieuwe Belasting op Inverkeerstelling (BIV)

De belangrijkste wijziging vanaf 1 maart is de nieuwe Belasting op Inverkeerstelling (BIV). Bij de inschrijving van een nieuwe of tweedehandswagen moet u de 'Belasting op Inverkeerstelling' (BIV) betalen.
Vanaf 1 maart zal die belasting auto_vlootmeer rekening houden met de milieukenmerken van uw wagen. Dat zijn onder andere: de brandstofsoort, de Euronorm van de wagen, de CO² - uitstoot en de ouderdom van uw wagen. Tot nog toe was de BIV vooral op het vermogen (de fiscale pk) van uw wagen gebaseerd.

Nieuwe voertuigen

Voor privépersonen zal die nieuwe berekeningswijze worden gebruikt voor nieuwe voertuigen die voor de eerste maal in het verkeer worden gebracht. Er is wel een korte overgangsperiode van twee maanden. Als u in maart of april een nieuwe wagen inschrijft, zal de taks berekend worden volgens de oude en de nieuwe formule. De Belastingsdienst zal automatisch de voor u meest voordelige berekening gebruiken.

Tweedehandsvoertuigen

Voor tweedehandsvoertuigen wordt de nieuwe BIV in fases ingevoerd over 3 jaar. In 2012 zal de nieuwe berekeningswijze voor 33 procent gebruikt worden, de oude voor 67 procent. Analoog met de nieuwe wagens is er een overgangsperiode van 2 maanden waarbinnen de oude en nieuwe berekeningsmethode naast elkaar zullen bestaan. Tussen 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 wordt dat 67 procent op basis van de milieukenmerken en 33 procent op basis van de fiscale pk’s. Pas vanaf 1 januari 2014 zal de BIV voor de volle 100 procent berekend worden op basis van de milieukenmerken.

Bereken hier hoeveel verkeersbelasting u moet betalen.

Je bent hier: Home