Belangrijk nieuws:

Reis en bijstand

reisReisverzekering

Zodra u België verlaat, veranderen de gewoontes en de cultuur : of het nu komt door de werking van de gezondheidszorg, de administratieve stappen of gewoon de taal, het regelen van bijstand verloopt niet meer op dezelfde manier.

Bovendien kan u in het buitenland niet op uw naasten rekenen: uw familie, vrienden of uw geneesheer zijn in België gebleven.

In het buitenland zijn de gevolgen van een onvoorziene gebeurtenis altijd ernstiger en duurder : bij ziekte of ongeval bent u nooit zeker dat u op de voorziene datum terug thuis bent. Er moet dus een oplossing worden gevonden om te logeren en om uw familie te repatriëren.

Ben ik niet al verzekerd?

U denkt al volledig verzekerd te zijn door uw ziekenfonds, uw kredietkaart, uw autoverzekering of uw lidmaatschap bij een depannagedienst.

Toch is voorzichtigheid geboden... In tal van omstandigheden bieden de geboden garanties slechts - gedeeltelijke - bescherming voor een beperkt aantal gevallen. Als u zeker wil spelen en uw familie voldoende wil beschermen, hebt u er alle belang bij te kiezen voor een 100% complete verzekering!

Annulatie verzekering

Een reis betekent een niet te onderschatten financiële uitgave. Een annulatieverzekering biedt u financiële bescherming bij onvoorziene omstandigheden die u beletten op reis te vertrekken of u verplichten uw reis stop te zetten. U kan kiezen tussen tijdelijke annuleringsformules, gelinkt aan één specifieke reis, of jaarformules die al uw reizen gedurende het hele jaar dekken.

Niet alle annulatieverzekeringen zijn gelijkwaardig. Sommige bieden slechts bescherming bij een klein aantal gebeurtenissen, andere beperken heel sterk de maximumbedragen van hun tussenkomsten. Het is dus zeker belangrijk de juiste formule te kiezen naargelang uw wensen.

Bijstand

bijstandThuis of eender waar ter wereld gekwetst zijn of ziek zijn.
Thuis, in België of waar ook in Europa een panne hebben met de wagen.
In het buitenland medische zorgen behoeven of gerepatrieerd moeten worden.
Dit zijn slechts enkele ongelukkige situaties waarbij iedereen de gratis hulp van een gespecialiseerde bijstandsverlener zal appreciëren.Voorzie in uw eigen comfort en zorg voor een goede bijstand in nood.

 

Wegwijs in reisbijstand, annuleringsverzekering en andere nuttige verzekeringen op reis? Bekijk hier de brochure uitgegeven door Assuralia. pdf Reisverzekeringen. Gerust op reis.