Belangrijk nieuws:

Sparen en beleggen via een levensverzekering

Vast rendement

Indien u wenst te beleggen zonder risico en bovendien wil genieten van een gewaarborgd rendement kiest u best voor een levensverzekering met vast rendement. Daarenboven kan u vaak ook nog genieten van een winstdeelname bovenop het gegarandeerde rendement.

Variabel rendement

Wenst u echter meer risico te nemen kan u opteren voor een verzekeringscontract gekoppeld aan beleggingsfondsen. Zo kan u zelf in functie van uw beleggersprofiel de verhouding van aandelen, obligaties, etc. bepalen. Bovendien geniet u bij sommige fondsen ook van de expertise van vermaarde beheerders. Hierbij geniet u niet van een gegarandeerd rendement maar is het rendement afhankelijk van de prestaties van de fondsen.

Kindersparen

kindersparenEr is heel wat geld nodig om de toekomst van uw kinderen voor te bereiden. Ervoor zorgen dat ze later een mooi leven kunnen opbouwen, ligt u nauw aan het hart. Bijvoorbeeld door hun studies te financieren, hen een auto te kopen of gewoon door hen te helpen een mooie start te nemen. Hoe kunt u sparen zonder risico, om een toekomst voor uw kinderen op te bouwen?

Dit kan via een spaarverzekering waarin u op uw eigen ritme en met een maximale bescherming stortingen kunt doen. Zo kunt u beetje bij beetje en mooi kapitaal opbouwen voor een kind wanneer het op zijn beurt in het leven wil stappen.

  • Maximale bescherming: Op het einde van het contract ontvangt u zelf het spaargeld en beslist u zo wat u ermee doet. En mocht u overlijden, dan kan het begunstigde kind op de voorziene einddatum over het opgebouwde spaarkapitaal beschikken.
  • Op uw eigen ritme: U bepaalt zelf het bedrag dat u maandelijks of jaarlijks wil storten en kiest voor vrije of regelmatige stortingen. U kunt kiezen wanneer het contract ten einde loopt, tussen de 18de en 25ste verjaardag van het kind.