Belangrijk nieuws:

Pensioensparen

Het pensioen wordt wel eens een tweede leven genoemd. Wat zeker is, is dat het de mooiste fase in een mensenleven kan zijn. Na de school en het werk is dit de gedroomde periode voor die kleine geneugten en een zee van vrije tijd.

Waarom dus wachten om u erop voor te bereiden? Uw inkomsten zullen immers dalen en uw uitgaven stijgen. Denk maar aan reizen en hobby's, maar ook gezondheidszorgen, onderhoud van het huis, enz.

925 euro per maand zal niet voldoende zijn

Zal u dezelfde levensstandaard kunnen aanhouden met slechts 925 euro? Dat is namelijk het gemiddeld pensioen voor een loontrekkende in 2011 (voor een zelfstandige is dat 495 euro). Hoog tijd dus om te beginnen sparen als u een mooi pensioen wil.

pensioensparenHoe jonger u eraan begint, hoe langer u er plezier aan beleeft

Als u vroeg aan zo'n spaarplan begint, zal u op het einde van de rit vanzelfsprekend meer hebben en langer kunnen genieten van uw kapitaal voor uw vrijetijdsbesteding

Langer sparen, minder belastingen

U bent jong en denkt 'later misschien' ? Maar u betaalt wel elk jaar belastingen aan de Staat. Als u aan pensioensparen doet, betaalt de Staat u 30% terug in de vorm van een belastingsvermindering. Hoe vroeger u dus begint te sparen, hoe groter uw fiscale winst uiteindelijk zal zijn.