Belangrijk nieuws:

Overlijden - Schuldsaldo

overlijdenWanneer iemand wie we liefhebben overlijdt, worden we als mens diep getroffen. Of hij/zij lang ziek geweest is dan wel plotseling is heengegaan, de dood van een geliefde overvalt ons altijd.

Hierbij komt niet alleen de emotionele last, maar een overlijden heeft ook dikwijls financiële gevolgen. Op een aantal gebieden kan een levensverzekering hier verlichting brengen.

Bij het aangaan van uw lening

Wanneer u uw droomhuis heeft gevonden moet u vaak ook jarenlang uw hypothecaire lening afbetalen. En tijdens die lange terugbetalingperiode kan er heel wat gebeuren. Daarom is het noodzakelijk een schuldsaldo verzekering af te sluiten. Dankzij deze verzekering zorgen we ervoor dat, bij overlijden van de verzekerde, het nog uitstaande bedrag gedeeltelijk of volledig wordt aangezuiverd.

En wat met de andere vaste kosten?

Door een schuldsaldo verzekering is de afbetaling van uw woning die wegvalt reeds een goede hulp, echter blijf je als nabestaande vaak nog geconfronteerd met andere kosten. Diverse uitgaven blijven immers hun omvang behouden en deze moet je nu alleen dragen. Het kan daarom ook aangewezen zijn een bijkomende verzekering te voorzien welke een bepaald kapitaal uitkeert bij overlijden aan een begunstigde die je zelf kiest.

Dit kan het voor de nabestaanden gemakkelijker maken om toch gedurende de emotioneel moeilijke periode zich geen zorgen te maken omtrent financiële lasten.

Ook uw uitvaart zelf is niet goedkoop

Wist u dat een eenvoudige uitvaart vandaag al 3.000 à 5.000 eur kost? En reken maar dat deze prijs in de toekomst nog zal stijgen. Dat is natuurlijk een heel bedrag, een bedrag tot de meeste mensen meestal niet zomaar kunnen neerleggen. Daarom is het verstandig vandaag al eens na te denken over uw afscheid. Ook al ligt dat waarschijnlijk nog jaren of zelfs decennia van u verwijderd.

Doe wonderen voor uw gemoedsrust én die van uw nabestaanden en start nu al met het plannen van de kosten voor uw uitvaart en neem uw partner, kinderen en familie een grote zorg uit handen.Dela_Logo

Dankzij DELA wordt later alles perfect geregeld: de uitvaart, de kosten én het papierwerk achteraf. Op die manier bespaart u uw familie heel wat kosten en kopzorgen. Zodat ze zich helemaal kunnen concentreren op wat écht belangrijk is: van uw afscheid een mooie en serene herinnering maken.

offerte